lefordithatatlan_it.PNGMindig nehézséget okozott nevén nevezni azt a hívást, amit csak azért kezdeményezel, hogy meglegyen a hívott félnek a telefonszámod? Vagy az, milyen szót használj arra, amikor azért hízik el valaki, mert szerelmi bánatát az ételek habzsolásába fojtja? Mindenre van megoldás! :-)

0 Vissza

szeged.jpgSzegeden a kontinentális Európa legnagyobb zöld távhőszolgáltató rendszere jöhet létre. A város uniós támogatással modernizálja távhőrendszerét: az energiaellátást a gáz helyett termálvíz biztosítja. A projekt jelentősen csökkenti a város függőségét az orosz gáztól, olcsóbb lesz a városi fűtés, és sokkal kevesebb káros anyag kerül a levegőbe.

0 Vissza

soteu_cov.PNGUrsula von der Leyen szinte churchilli háborús beszédet tartott évértékelőként; Magyarország tigris, aki most arról kell meggyőzze Brüsszelt, hogy vegetáriánus lesz; ha az EU végre nem a „maga generálta problémákkal” bajlódik, akkor láthatóan egész jól helytáll – frappáns és érdekes meglátások két korábbi magyar uniós biztostól, akik az Európai Bizottság elnökének évértékelőjét és programadó beszédét elemezték. A magyar-uniós kapcsolatokat kívülről-belülről ismerő két szaktekintély, Balázs Péter és Navracsics Tibor osztotta meg gondolatait nemrégiben az EU és benne Magyarország kihívásairól, jövőjéről. A beszélgetés visszanézhető és visszahallgatható különböző platformjainkon.

0 Vissza

europai_nyelvek_szolasok_borito.png

 

Újra itt az Európai Nyelvek Napja: szeptember 26-án Európa nyelvi sokszínűségét ünnepeljük. Az eseményre ismét egy európai szólásválogatással készültünk, amely rámutat, hogy egy-egy jelenséget milyen sokféleképpen – vagy éppen hasonlóan – fejeznek ki az európai nyelvekben. Nektek mi a kedvenc szólásotok valamelyik másik európai országból?

 

0 Vissza
süti beállítások módosítása