oscar.pngIsmertették a legjobb nemzetközi játékfilm Oscar-jelöltjeinek tizenötös listáját – sajnos a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre nem szerepel köztük.  Ott van viszont hat európai, köztük négy uniós ország filmje – posztunkból kiderül, melyek ezek.

1 Vissza

salla1.png„Meleg szív: megvan – meleg idő: jön”: Európa északi szegletéből jelentkezne a nyári olimpia megrendezésére Finnország egyik leghidegebb városa. Első hallásra viccesnek hangzik, de ha belegondolunk, valójában egyáltalán nem az. Üzenetértékű a kezdeményezés: ha nem változtatunk jelenlegi életvitelünkön, korábban sosem gondolt éghajlati változások fordíthatják fel fenekestül életünket – és nemcsak a sarkkörön túl.

0 Vissza

pt1.pngNegyedszerre vezeti Portugália az EU Tanácsát soros elnökként. Feladata most sem egyszerű: a pandémia és az azt követő gazdasági visszaesés kezelése, a brit kilépés sok feladatot ad a portugáloknak, emellett számos hagyományos és rendkívüli eszköz beindítása is erre a félévre esik.

0 Vissza

carnival-4865893_960_720.jpg

Korábban írtunk a farsangi / karneváli ünnepségekről, amelynek számos európai országban komoly hagyománya van. A karneválok általában a nagyobb városokra jellemzőek, ugyanakkor a vidéknek is megvan a tipikusan télbúcsúztató-tavaszváró pogány rituálékhoz kapcsolódó farsangi szokásrendszere. A mi busójárásunkhoz hasonló fesztiválokkal találkozhatunk a volt jugoszláv országokban, Romániában, Bulgáriában, északabbra Csehországban és Lengyelországban, Svájcban és Németországban, de délebbre, Olaszországban és Spanyolországban is.

0 Vissza
Címkék: farsang busó
süti beállítások módosítása