furdo.pngAz uniós országok szinte összes strandján elég tiszta a víz egy jó úszáshoz: a vizsgált vizek mindössze 1,3 százaléka nem felelt meg az uniós minimumkövetelményeknek. Az utóbbi évtizedekben az EU-ban rengeteget javult a természetes fürdőhelyek vízminősége, amely mára kimagaslóan jó – de azért érdemes nyaralás előtt tájékozódni, ehhez van is segítség.

0 Vissza

plakatkampany.jpgSzerinted is fontos, hogy környezetbarát, fenntartható és egészséges élelmiszerek kerüljenek itthon és Európában a boltok polcaira? Számodra is érték természetes környezetünk gazdagsága, az állat- és növényfajok sokfélesége és fennmaradása? Egyetértesz, hogy a megújuló energiaforrásokat érdemes lenne a lehető legjobban kiaknázni, fenntarthatóbban közlekedni és lépéseket tenni a klímasemleges kontinens megteremtéséért? Ha igen, vegyél részt te is a Bizottság új, zöld plakátkampányában! Ehhez most elég magadról egy szelfit posztolnod a közösségimédia-oldaladon – mondjuk a részleteket.

0 Vissza

cavolfiore.pngA hónapban ezúttal egy egyszerűbb, talán kevésbé ismert olasz ételt mutatunk be a ráérős főzés, a slow food jegyében. A rizottó al cavolfiore hagyományos olasz rizottófajta, amelynek fő összetevője és ízesítője a friss idényzöldség, a karfiol. Kerül bele emellett valamilyen klasszikus rizottórizs – például carnaroli vagy arborio –, csirke- vagy zöldségalaplé, fehérbor, fokhagyma, petrezselyem, vaj, olívaolaj, só, bors és reszelt parmezán.

0 Vissza
süti beállítások módosítása