dia5.PNGMárciusban az esélyegyenlőség és az egészség témáját járjuk körül vendégeinkkel. Olyan erős és inspiráló nők mesélnek nálunk, mint amilyen Fahidi Éva, aki kilencvenen túl állt (tánc)színpadra, hogy a faji megkülönböztetés és a holokauszt borzalmairól meséljen, Szentesi Éva újságíró, aki rákból gyógyulva segít most más nőket, vagy Farkas Franciska színésznő, aki cigányként a legkülönbözőbb helyzetekben szembesült diszkriminációval, amelyet most társulatával be is mutat nálunk.

0 Vissza

hor1.jpgEgy csésze Európa sorozatunk első idei alkalmával rengeteg mindenről esett szó: a horvát-magyar barátságról és panaszkultúráról, Zrínyiről, Tito banánszállító hadihajójáról, a horvát elnökség prioritásairól, a négyféle horvát konyháról, Zágrábról, Rijekáról, Trogirról, de még akasztott emberről is. Mindezek segítettek egy kicsit közelebb kerülni Horvátország és a horvát néplélek megismeréséhez – Szederkényi Olga és vendégei jóvoltából.

1 Vissza

gadheim.pngAhogy korábbi posztunkban írtuk, különböző számítások alapján közel tucatnyi európai város verseng azért, hogy elmondhassa, nála található Európa vagy az EU közepe. Bárhogy kalkulálunk is, a brexittel ez a középpont mindenképp odébb helyeződik egy kicsit. A legtöbbet idézett forrás, a párizsi székhelyű Nemzeti Földrajzi Intézet számításai szerint (IGN) az új középpont a bajorországi kis falu, Gadheim területére esik.

0 Vissza
süti beállítások módosítása