kviz1.pngIsmét kvízjátékra invitál az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete! Ha képben vagy az aktuális történésekkel, új programokkal, vagy azzal, mit tervez az EU a járvány és a gazdasági válság megfékezésére, esetleg van kedved ezeknek kicsit utánanézni, akkor válaszolj nyolc kérdésre – ebben ez a poszt elég sokat tud segíteni. Ha szerencsés vagy, iPadet vagy Kindle-t nyerhetsz.

0 Vissza
Címkék: játék eu kvíz

szaharov_tohti_c.pngDecemberben adják át az Európai Parlament Szaharov-díját. Ehhez kapcsolódóan az emberi jogok világnapjára egy kerekasztal-beszélgetéssel készülünk, ahol szakértő vendégeinkkel a tavalyi kitüntetettről, Ilham Tohtiról és a kínai ujgur kisebbség helyzetéről, az alapjogok és emberi jogok EU-n belüli érvényesüléséről és az idén húszéves Alapjogi Chartáról is beszélgetünk. 2020-at egy csésze Portugáliával zárjuk – ennek dupla apropója, hogy idén Lisszabon viselte Európa zöld fővárosa címét, január 1-jétől pedig Portugália az Európa Unió Tanácsának elnöke.

0 Vissza

covid2.pngAz EU továbbra is minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a koronavírus elleni küzdelmet, segíti és összehangolja a tagállamok erőfeszítéseit. Oltóanyag-stratégiájával felgyorsította a vakcinák kifejlesztését és hozzáférhetőségét, emellett a tagállamok egészségügyi intézkedéseinek összehangolása érdekében egy új, szorosabb egészségügyi unió alapjait is letette.

0 Vissza
süti beállítások módosítása