tura1.jpgTúrabakancsban Európában: az európai túrázás története

Európában a kényszerű karantén ideje alatt nagyon sokan újra felfedezték lakóhelyük tágabb környezetét, a természetben haladó túra- vagy bicikliútvonalakat. A mostani ősz is kirándulásra csábító: a természetet legszebb színpompájában láthatjuk még egy rövid ideig. Írásunkban az Europeana segítségével az európai túrázás hagyományait mutatjuk be.

0 Vissza

csesze6.jpgAkár a soros (vagy a rendezvényen elhangzott freudi nyelvbotlás szerint „sörös”) elnökség mottója is lehetne. Ez azonban nem egy mottó, hanem az Egy csésze Németország estünk díszvendége, Johannes Haindl német nagykövet kedvenc idézete. A nagykövet és Póth Attila, az ARD magyarországi tudósítója mesélt nekünk Németországról és a németekről – kiderült többek között, hogy valóban rettentően nehéz feladatok tornyosulnak most a német elnökség előtt, hogy Magyarországra különösen figyelnek Németországban, és az is, hogy a Hochdeutsch (irodalmi német) ismerete sok esetben nem elég a boldoguláshoz.

2 Vissza

digit_irastudas.pngÚj időket élünk, amelyben az online jelenlét sokkal nagyobb szerepet játszik életünkben, mint akár csak egy évvel ezelőtt. A digitalizáció erősödésével rengeteg új eszköz került a kezünkbe. De mennyire tudjuk ezeket a modern megoldásokat használni? EU-s körkép a digitális írástudásról.

0 Vissza
süti beállítások módosítása