nostra.pngIdén 15 ország 21 fizikai vagy szellemi öröksége kapta meg az Europa Nostra díjat, Európa legrangosabb örökségvédelmi kitüntetését. Magyarországról három kulturális projektet is elismertek: a Szépművészeti Múzeum példaértékű, átfogó helyreállítását és modernizálását, a gödöllői királyi kastély Egy kastély titkos élete címet viselő, fiatalok bevonásával létrejött különleges kiállítását, és az UCCU Roma Informális Alapítvány érzékenyítő oktatási workshopjait. Gratulálunk minden díjazottnak!

0 Vissza

szaky_of.pngHisz benne, hogy a jövő a fenntartható gondolkodásmód és a kapitalista szemlélet egyesítése: ezen elgondolás alapján cégei élhetőbb és szemétmentesebb világot építenek, miközben üzletileg is jól működnek. Leginkább a nem-vásárlásra szavaz, de ha muszáj valamit vennie, akkor az legyen használt, vagy nagyon tartós. Európai gondolkodók sorozatunkban legutóbb Tom Szaky, az amerikai „magyar hippi”, a szemétből dollármilliárdos forgalmat generáló cégvezető volt vendégünk.

0 Vissza

biodiv.pngLáttál már rákosi viperát, nagy pólingot, vagy európai nyércet? Ha még nem, akkor erre sajnos egyre kisebb az esélyed, a gyerekeidnek meg még kevesebb. Ez önmagában is szomorú, de a biológiai sokféleség csökkenése sajnos az élet minden területére rossz hatással van. Az Európai Bizottság most bemutatott biodiverzitási stratégiája többek között az európai védett területek kiterjesztésével és szigorúbb védelmével, a növényvédők és műtrágyahasználat visszaszorításával, a biogazdaság kiterjesztésével és hárommilliárd fa elültetésével igyekszik megfordítani a trendet.

0 Vissza
süti beállítások módosítása