Ebben a hónapban egy lengyel – pontosabban lengyelországi tatár – finomságot mutatunk be nektek. Az étel a Balkán területeiről ismert börek / burek távoli rokona, csak elkészítéséhez jóval nagyobb türelem szükséges: a hagyományosan kézzel nyújtott rétestésztából készülő háromkilós tekercsnek csak a sütéséhez két óra kell… de megéri! :)
A tavasz és a nyár – bármilyen legyen is az időjárás – az esküvők és a nászutak időszaka. Most adunk néhány tippet, hova érdemes kettesben utazni. Az unalomig ismert úticélok mellett és helyett olyan európai helyszíneket gyűjtöttünk össze, amelyek önmagukban is különlegesek – ha pedig mindez egybeesik a mézeshetekkel, szinte álomszerű a végeredmény.
Barcelonában átadták a kontinens egyik legelismertebb díját, amellyel az Európai Unió a kortárs építészet legjobbjainak munkáját ismeri el. A jelöltek között kilenc, magyar szakemberek nevével fémjelzett projekt is szerepelt.