kari1.jpgAhogy itthon a halászlé, a töltött káposzta vagy a bejgli szinte kötelező a karácsonyi asztalnál, ugyanígy megvannak a jellegzetes hagyományos ünnepi ételek minden európai országban. Ha egy picit csavarnál a már megszokott otthoni karácsonyi menüsoron, és szívesen kipróbálnál máshol hagyományos falatokat, akkor most adunk egy pár – más európai országban már bevált – tippet.

0 Vissza

epk.png

 

Számos felmérés mutatja, hogy az unió polgárai sokszor úgy érzik, nem számít a véleményük, és a fontos döntéseket a fejük felett hozzák. Az európai polgári kezdeményezés (EPK) olyan eszköz, amely épp ezen változtat. Segítségével közvetlenül befolyásolni lehet, hogy milyen, sokakat érintő kérdéssel foglalkozzon az EU. Persze kell még hozzá jó pár támogató (aláírás), meg idő jócskán, de a lehetőség adott, hogy hallassuk a hangunkat, és kiálljunk fontos ügyek mellett. Elmagyarázzuk, hogyan működik.

1 Vissza

autopalyadijak.png

Új szabályokat javasol az Európai Parlament az autópályahasználati díjakra, amely alapján a tagállamoknak idővel mindenhol át kellene térniük a tényleges úthasználat szerinti („kapus”) rendszerre. Ebben jobban érvényesül a szennyező fizet elve, és ez a rendszer méltányosabb lenne az országban csak rövid ideig tartózkodókkal is. A díjaknál pedig az autók szennyezőanyag-kibocsátását is figyelembe vennék.

süti beállítások módosítása