szilv1.jpgMit törnek össze az ajtóban a görögök? Hol öntenek ólmot, és hol várják az elhunytak szellemét? Mit néznek a tévében a németek és a skandinávok? Néhány szilveszteri szokás pezsgőn, tűzijátékon és lencsén túl – klikk a részletekért!

0 Vissza

evszava.jpg2023 volt az az év, amikor a mesterséges intelligencia látványos fejlődése „kézzelfoghatóvá” vált a széles közvélemény számára is. Nem véletlen, hogy számos év szava-választáson a mesterséges intelligencia, vagy valamely ebből következő kifejezés nyert.

0 Vissza

kut.jpgEljött az ünnep, az EU országaiban ilyenkor mindenhol egy kicsit megváltozik az élet, minden lelassul, és talán több idő jut családunk körében kicsit békében megpihenni. A nyugalom, a béke azonban olyan kiváltság, amelyért a mai uniós országok sokat küzdöttek, és amelynek természetességét sokáig talán nem is érzékeltük és értékeltük kellőképpen – amíg az Unió szomszédjában, Ukrajnában nem tört ki véres háború. A mielőbbi, stabil békét szívből kívánjuk ukrán barátainknak: a hónap receptjeként most egy ukrán karácsonyi fogást, a kutiát ajánljuk figyelmetekbe. Bízva abban, hogy ez az étel hamarosan minden együtt ünneplő ukrán család ünnepi asztalán ott gőzölöghet – békében.

0 Vissza
süti beállítások módosítása