fit55_cover.pngEurópa-szerte sorra dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok, a híradások tele vannak különféle európai természeti katasztrófák képeivel, egy friss kutatás az európai klímát meghatározó a Golf-áramlat összeomlásától tart. Nincs időnk várni, változtatnunk kell. Az Európai Bizottság 2019 decemberében ismertette elképzelését az EU zöld jövőjéről, nemrégiben ennek módjáról tudhattunk meg részleteket.

A javaslatcsomag – ha elfogadják – olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek éghajlatvédelmi hatása azonnal megmutatkozik, és elvezetnek 2030-ra az 55%-os kibocsátás csökkentéshez, és 2050-re Európa klímasemlegességéhez. Kibocsátásmentes autók 2035-től, a légi közlekedés szennyezésének szigorúbb szabályozása, az épületek energetikai felújítása, a megújuló energiák jobb kiaknázása, 3 milliárd új fa ültetése – néhány akció már ismert volt, de számos új elemet is megismerhettünk. Röviden bemutatjuk a zöld átállás legfontosabb elemeit.

4 Vissza

panna1.pngAz egyik legismertebb olasz desszert, amelyet nem nehéz elkészíteni, pár alapanyag kell csak hozzá, ráadásul jól is esik a nyári melegben. Ünnepelhetjük vele a friss foci Eb-győztes olaszokat, de csak úgy, magunkat, vagy családunkat is meglephetjük ezzel a könnyű, olasz édességgel, azaz dolcéval, amelynek története magyar szálat is tartalmaz.

0 Vissza
süti beállítások módosítása