sztendre.pngAz Európai Örökségi cím (European Heritage Label) az európai integráció számára jelképes jelentőséggel bíró helyszíneket díjazza és védi. Szentendre a negyedik helyszín Magyarországról, amely ebben az elismerésben részesül. A címet a város a különböző nemzetiségek békés együttélésére építő, gazdag kulturális hagyományaival érdemelte ki.

0 Vissza

gallego1.pngMost, hogy hirtelen a kenyérsütés az új jóga, és élesztő híján mindenki maga nevelgeti a kovászát, jól jönnek az izgalmas kenyérreceptek. Így most a hónap receptjeként mi is a spanyolok híres pan gallegoját ajánljuk figyelmetekbe, amely különleges elkészítési módja miatt az EU eredetvédelmét is élvezi. Továbbra is maradjatok otthon, menjetek a konyhába és elő a kovászokkal! :-)

2 Vissza

korf1.jpgA jelen járványügyi helyzetben kevés figyelmet kapott, ugyanakkor óriási jelentősége van Európa jövőbeli gazdasága számára, hogy a Bizottság kihirdette a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési tervét. Az EU ezzel igyekszik elérni, hogy a termékek folyamatos lecserélésével pörgetett növekedésről Európa környezetbarát és gazdaságos, valóban fenntartható modellre álljon át. Ebben pedig mindenkinek szerepe lesz a termékeket tervezőktől az értékesítőkön át egészen a fogyasztókig.

süti beállítások módosítása