resceucover.jpgAz EU számos fronton segíti a tagállamok járványellenes erőfeszítéseit. Most egy lélegeztetőgépekből, maszkokból és egyéb orvosi eszközökből álló stratégiai tartalékot hoz létre, 80 millió euró értékben. Ebből azok a tagállamok részesülhetnek, amelyek nem rendelkeznek elég eszközzel a koronavírus-járvány kezeléséhez. Az eszközöket 100%-ban az EU állja.

1 Vissza

maradjotthon_cover-01.pngA világméretű koronavírus-járvány minden uniós polgár életét felforgatta az utóbbi hetekben. Sajnos messze még a járvány vége, a következmények pedig egyelőre beláthatatlanok. Ugyanakkor mindenki tehet azért, hogy elkerüljük a legrosszabbat, az egészségügyi ellátórendszerek összeomlását. Ehhez pedig az kell, hogy amennyire csak lehetséges, kerüljük a társas érintkezéseket. A jelszó Lisszabontól Vilniusig, Helsinkitől Rómáig azonos: maradj otthon!

curie1.pngTalán nincs olyan, aki ne ismerné Marie Curie – pontosabban Marie Skłodowska-Curie – nevét. Életútja és eredményei nemcsak a tudományok – és ezzel egyben mindennapi életünk – szempontjából kiemelkedőek, de a nők társadalomban betöltött szerepe szempontjából is úttörőnek számítottak. Tudományos munkájával, a radioaktivitás kutatásával megalapozta a modern orvoslás forradalmi megújulását is. Munkássága ma is számos kutatót és nőt inspirál.

0 Vissza
süti beállítások módosítása