eso.jpgEurópa nyelvi gazdagságára már sok példát hoztunk – bemutattuk, mennyire hasonlóan vagy éppen különbözően mondják Európa különböző országaiban, ha például valaki összehord hetet-havat, botfüle van, vagy ha valami nagyon drága. Legutóbb a nyár legdurvább kánikulájában annak néztünk utána, hogy a rekkenő hőségre milyen különböző szóképeket használnak az európai nemzetek.

1 Vissza

vendegek.jpgHa Finnország, akkor szauna, világszínvonalú oktatás, környezetvédelem és nehezen megközelíthető emberek – egy csésze Európa sorozatunkban Szederkényi Olga ezúttal a Tanács soros elnökségét adó országba, Finnországba invitált. Az est során egy picit a sztereotíp – de teljesen igaz – kép mögé is láthattunk, ehhez kaptunk részleteket egy Finnországból elvágyott, Magyarországon letelepedő finntől és egy Finnországba elvágyott finnmániás magyartól, és persze az est díszvendégétől, a budapesti finn nagykövettől.

0 Vissza

wine-2961938_960_720.jpgLassan úgy tűnik, az időjárás is őszre vált Magyarországon és Európában; javában zajlanak a szüreti mulatságok mindenfelé. Az idei szüreti szezon augusztus közepén elkezdődött, amikor Ordacsehiben Európában elsőként leszüretelték a Csabagyöngyét, a szezon végéig pedig még jó pár hétvége hátravan. Aki még nem kóstolta az idei mustot, egy kis ideje még van rá, az első idei borokra azonban egy kicsit még várni kell.

0 Vissza

szec6.jpgAhogy hűvösebbre fordul az idő, egyre szívesebben kuckózunk be otthon – éljen a hygge :-) –, vagy ha elmegyünk otthonról, jól esik megmártózni valamilyen melegvízű fürdőben. Ebben Magyarország kedvező földtani adottságai miatt egyértelműen nagyhatalom, szerte az országban találunk nagyon jó minőségű hévizeket és rájuk épülő termálfürdőket. Érdemes egy kicsit kitekinteni is: a European Best Destinations ajánlása alapján a legizgalmasabb termálfürdőket mutatjuk be Európából.

0 Vissza
süti beállítások módosítása