plastozilla.JPG

Míg tavaly egy holland kisváros, a 171 ezer lakosú Nijmegen kapta a megtisztelő címet, idén Oslo mutat példát környezettudatosságból az öreg kontinensnek. A norvég főváros többek között természeti értékeinek megőrzésével és vízhálózatának átalakításával nyerte el az Európai Bizottságtól az „Európa Zöld Fővárosa” titulust.

 

A város lakossága kevesebb mint harmada Budapestének, csupán 658 ezren lakják. A Zöld Főváros projekt szerint „Oslo elég kicsi ahhoz, hogy új megoldásokat próbáljon ki, ahhoz viszont elég nagy, hogy ezeket a megoldásokat nagyobb városokra is alkalmazni lehessen majd”.

0 Vissza

szolg1.png

Már kilencedik éve várunk benneteket az Európai Unióhoz és az európai országok kultúrájához kapcsolódó programokkal, több száz izgalmas, érdekes vagy szórakoztató beszélgetésen, előadáson, koncerten vagyunk túl. Az Európa Pont ugyanakkor nemcsak érdekes rendezvények helyszíne, de számos egyéb hasznos – és minden esetben ingyenes – szolgáltatással is segítünk azoknak, akiket érdekelnek az európai lehetőségek vagy kutatni szeretnének valamilyen európai uniós témakörben.

 

Rövid bemutatkozónk következik – ajánljuk magunkat.

 

0 Vissza
süti beállítások módosítása