plakatkampany.jpgSzerinted is fontos, hogy környezetbarát, fenntartható és egészséges élelmiszerek kerüljenek itthon és Európában a boltok polcaira? Számodra is érték természetes környezetünk gazdagsága, az állat- és növényfajok sokfélesége és fennmaradása? Egyetértesz, hogy a megújuló energiaforrásokat érdemes lenne a lehető legjobban kiaknázni, fenntarthatóbban közlekedni és lépéseket tenni a klímasemleges kontinens megteremtéséért? Ha igen, vegyél részt te is a Bizottság új, zöld plakátkampányában! Ehhez most elég magadról egy szelfit posztolnod a közösségimédia-oldaladon – mondjuk a részleteket.

Változás kell – Európa lép

Modern, fogyasztói társadalomra épülő életformánk egyre kevésbé fenntartható. A környezetkárosítás és a klímaváltozás hatásai mára az életünket közvetlen közelről érintik. Nyersanyagaink végesek, az éghajlat kiszámíthatatlanabbá válik, a biológiai sokféleség csökken, környezetünkben egyre nagyobb kihívást jelent a szemétterhelés és műanyaghulladékok kezelése is – ezek a problémák Európa gazdaságait is erőteljesen sújtják.

Az EU az éghajlatváltozás elleni küzdelem élharcosa, kezdeményezései rendre a fenntarthatóbb európai gazdaság megteremtését célozzák, számos környezetvédelmi célkitűzése és programja példaértékű más térségek számára. Az EU célja nem kevesebb, mint hogy Európa 2050-re teljesen klímasemleges és szennyezőanyag-mentes legyen. Mindennek legfontosabb uniós keretrendszere az európai zöld megállapodás, amelynek fontos elemei a biodiverzitás megőrzése, az átállás a körkörös gazdaságra, a műanyaghasználat csökkentése, a megújuló energiaforrások, a helyi élelmiszerek fogyasztásának és a fenntartható közlekedési módok elterjedésének támogatása – amely kezdeményezésekről már mi is számos alkalommal írtunk blogunkon.

Add át te is a fenntarthatóság üzeneteit!

Június elején, az Európai Zöld Héten az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az európai zöld megállapodás intézkedéseit ismertető, népszerűsítő plakátkampányt indított.

A fenntartható mezőgazdaságot, a fenntartható közlekedést, a biológiai sokféleség védelmét és a megújuló energiaforrások kiaknázását hirdető plakátokkal az ország hat nagyvárosában – Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Szegeden, Miskolcon és Győrött – találkozhatsz, járműveken és a közterületeken.

Ha egyetértesz a plakátok üzeneteivel, és ha te is egészségesebb, tisztább, élhetőbb világot, környezettudatosabb Európát szeretnél, most egyszerűen támogathatod a kampányt: terjeszd te is a kezdeményezés üzeneteit! Ha az előbbi hat városban jársz, keress egy plakátot, készíts vele egy szelfit, töltsd fel az Instagramra vagy a Facebookra és használd a #ZöldMegállapodás és a #Posztoljaplakáttal hashtageket! Oszd meg, te mit gondolsz ezekről a célkitűzésekről, vagy mit teszel a mindennapokban, hogy Európa fenntarthatóbb legyen! A legjobb fotók a Képviselet Facebook és Instagram oldalára is kikerülnek. Beküldési határidő: 2021. június 30 – várjuk a kreatív megoldásaitokat! ;-)




A plakátokkal pontosan ezeken a helyeken találkozhatsz.

Kvíz az európai zöld megállapodásról

Az európai zöld megállapodásról egy kvíz is fut jelenleg, amelyen értékes ajándékcsomagot nyerhetsz. Teszteld, mennyire vagy tisztában napjaink környezetvédelmi kihívásaival, azzal, milyen módon élhetnénk fenntarthatóbban, és azzal, mit tesz az Európai Unió ennek érdekében. Ha minden válaszod helyes és egy kis szerencséd is van, megnyerheted a négy ajándékcsomag (e-könyvolvasó és napelemes töltő) egyikét.

---
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi
bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Youtube csatornáján és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr2116593240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása