kviz1.pngIsmét kvízjátékra invitál az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete! Ha képben vagy az aktuális történésekkel, új programokkal, vagy azzal, mit tervez az EU a járvány és a gazdasági válság megfékezésére, esetleg van kedved ezeknek kicsit utánanézni, akkor válaszolj nyolc kérdésre – ebben ez a poszt elég sokat tud segíteni. Ha szerencsés vagy, iPadet vagy Kindle-t nyerhetsz.

Rendkívüli idők – rendkívüli megoldások

Rendkívüli időket élünk. A tavaly hivatalba lépett új Európai Bizottság szinte csak ismertetni tudta terveit, amikor a koronavírus-járvány alapjaiban rázta meg Európát és a világot, próbára téve az országok egészségügyi és jóléti rendszereit. Európának komoly közegészségügyi kihívással és történelmének egyik legjelentősebb gazdasági válságával kell most szembenéznie.

A veszélyhelyzet ugyanakkor nem tette kevésbé aktuálissá az Ursula von der Leyen által vezetett testület eredeti, hosszú távú elképzeléseit, amelyek korunk legégetőbb kihívásaira adnak válaszokat, úgy, hogy közben Európát egy új – fenntarthatóbb és digitálisabb – pályára állítják.

A világjárvány hatásainak enyhítésére és Európa helyreállítására most minden korábbinál nagyobb összeget szánnak az EU vezetői, ebben újfajta hitelkonstrukcióval támogatná a Bizottság a tagállamokat. A Bizottság nemrégiben lefektette egy minden eddiginél szorosabb együttműködést biztosító egészségügyi unió alapjait, oltási stratégiájával pedig egyebek mellett igyekszik megfelelő mennyiségű készletet előre bebiztosítani a hatékonynak bizonyuló oltóanyagokból az uniós polgárok számára. Az új migrációs és menekültügyi paktum, az európai zöld megállapodás, a digitális stratégia és az új biodiverzitási stratégia mind új megközelítéseket javasolnak annak érdekében, hogy Európa a válságból kilábalva, hosszú távon egy kiszámíthatóbb és fenntarthatóbb fejlődési útra térjen.

A helyreállítás hosszú folyamata után a közösség ellenállóbbá válhat a hasonló kihívásokkal szemben. Brüsszel nem állt meg, és folyamatosan azon dolgozik, hogy Európa mielőbb talpra álljon, és az ehhez szükséges forrásokat, eszközöket és mechanizmusokat mielőbb biztosítsa.

Teszteld, mennyit tudsz arról, most min dolgoznak az uniós intézmények, „mire készül Brüsszel”! Ha esetleg valamelyik témakörnél elakadnál, e cikkünkben hasznos forrásokra lelhetsz a válaszokhoz. ;-)

A kvízt itt éritek el, a válaszokat december 10-én éjfélig küldhetitek. A részletes játékszabályt itt találjátok. Hajrá!

Kép forrása: EC – Audiovisual Service / Claudio Centonze

-----
Az Európa Pont az Európai Bizottság és Európai Parlament információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként 
tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.

Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra, vagy, ha nem lehetséges a személyes jelenlét, kövesd őket online!

0 Vissza
Címkék: játék eu kvíz

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr4016318490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása