epval_cover.PNGAz Európai Unió egyik legfontosabb döntéshozó szerve az Európai Parlament, tagjait ötévente választjuk. Idén az európai választáson ismét beleszólhatunk Európa jövőjébe, és az általunk legmegfelelőbbnek tartott jelölteket bízhatjuk meg képviseletünkkel. A május 26-i választás előtt összefoglaltuk, mit érdemes tudni az Európai Parlament munkájáról, és miért érdemes szavazni.

Az Európai Parlament a világ egyetlen közvetlenül választott transznacionális közgyűléseként az uniós polgárok érdekeit képviseli európai szinten. Az EU legfontosabb jogalkotója, amely fontos, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekben, az uniós polgárok érdekeit képviselve hoz szabályokat. Ehhez folyamatosan egyeztet a másik uniós döntéshozóval, a tagállamok adott területen illetékes minisztereiből álló Tanáccsal, valamit a különböző témák szakértőivel. Minden európai uniós ügyben hozott döntésre hatással bír, így olyan létfontosságú ügyekben is szerepet kap, mint a klímaváltozás, a fiatalok munkanélkülisége vagy épp az adatvédelem. Fontos szerepe van a Bizottság elnökének megválasztásában és az uniós költségvetés elfogadásában is.


ep_val-02.png


Mostani szavazatunkkal aktívan alakíthatjuk jövőnket, támogatjuk és az Európai Parlament értünk végzett munkáját, egyúttal élünk uniós jogunkkal és védjük a demokráciát.

Élj uniós jogoddal, menj el szavazni május 26-án!

További információ az európai választásról:

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.


Olvasd el többi bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr914852450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása