utazas_cover.PNGVégre itt a nyár, kitört a vakáció – ilyenkor nagyon sokan valamelyik másik uniós ország felé vesszük az irányt, hogy felfedezzük a helyi szépségeket vagy csak lazítsunk picit. Egy-egy ilyen külföldi útra érdemes kicsit felkészülni, idegen környezetben könnyen kerül nehéz helyzetbe az ember turistaként. A problémák elkerülése érdekében érdemes tudni, milyen jogokkal rendelkeztek uniós polgárként Európa és a világ országaiban, illetve, hogy milyen szabályozás van érvényben a megcélzott országban.

Szerencsére ezen jogokról, közös szabályozásokról és tagállami információkról (amelyek nagyon sok esetben jelentősen eltérnek az itthon megszokottaktól) mára nagyon sok kimerítő, pontos és naprakész információs forrás áll már rendelkezésre.

Hogy még ezeket se kelljen hosszasan böngésznetek, infografikánkban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, valamint azokat az információs oldalakat, ahol minden utazással kapcsolatos kérdésre naprakész választ találtok. (Az infografika a képre, vagy ide kattintva megnő!)

A legjobb oldalak egy (európai) vakáció előkészítéséhez

 

Jó utat! :-)

utazasi_tanacsok.png

0 Vissza
süti beállítások módosítása