kult_orokseg_gorbe_jatek_en-01.png2018 a kulturális örökség éve az EU-ban, amely kontinensünk épített és eszmei örökségének sokszínűségére hívja fel a figyelmet. Bármerre járunk az EU országaiban, lépten-nyomon olyan kincsekre lelünk, amelyek a gazdag hagyományokról, kulturális értékekről, különböző, ám mégis hasonló múltról, örökségekről mesélnek. Ez a gazdagság pedig felfedezésre vár: érdemes körbenézni, és megismerni a többi ország kulturális kincseit is, melyek így együtt alkotják közös európai örökségünket.

Mi most egy építészeti válogatást készítettünk, az uniós országok egy-egy jellegzetes („landmark”) építményével – szobrával, hídjával vagy épp tornyával. Ezek az építmények egy-egy kor lenyomatai, amelyek megkülönböztető látványelemei a mai európai nagyvárosoknak (zömmel fővárosoknak). Van, amely a város ókor óta meghatározó része; de van köztük szecessziós remekmű is a múlt század elejéről.  Van, amely a hatvanas évektől ad jellegzetes karaktert egy városrésznek, és van, amely már a legmodernebb építészet vívmányait jeleníti meg a városközpontban.

Te hányat ismersz fel? És hányat láttál már a élőben? :-) (Nagy méretért kattints a képre, vagy ide!)

kult_orokseg_felirat-01.png

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr6314042042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása