futas_cover.pngIdén is lesz hagyományos, ingyenes futóverseny Magyarország uniós csatlakozásának évfordulójához kapcsolódóan Budapesten. Már tizennégy év telt el azóta, hogy hazánk az Európai Unió teljes jogú tagjává vált, ezért idén a teljesítendő táv 14 kilométerre nőtt. Az idei EU-s futás útvonala mentén tizennégy európai uniós forrásból megújult vár és kastély képét helyezzük el, szimbolizálva az EU jelentős szerepét Magyarország kulturális örökségének megőrzésében. Ennek kiemelt aktualitást ad, hogy 2018-at az Európai Unió a kulturális örökség európai évévé nyilvánította.


Az alábbi infografikán megnézhetitek, hogy melyik tizennégy állomást ejtik majd útba a futók a Szabadság térről indulva és ugyanide érkezve (a grafikát nagy méretben ide, vagy a képre kattintva láthatjátok):

map_bp_futas14km_v4-01.png

Csak erre a tizennégy kiválasztott műemlékre összesen több mint 20 és fél milliárd forintot adott az Európai Unió az utóbbi években, többnél a felújítás teljes költségét állta. A kastélyok történetét hamarosan bemutatjuk külön, itt a blogon is. A futóversenyről minden hasznos információt megtaláltok a futás hivatalos oldalán: http://www.bbu.hu/eu14.

A futás mellett hagyományosan nagyszabású fesztivállal is készülünk az Európa-napra  koncertekkel (a Pál utcai fiúk és a Budapest Bár is fellép), gyerekprogramokkal, hasznos és érdekes játékokkal. A rendezvény ingyenes, várunk mindenkit a Szabadság téren május 13-án!

Az EU-s futást az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája rendezi, együttműködésben a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökséggel és a Fővárossal. A verseny szakmai szervezője a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft.

---

Az Európa Pont az Európai Bizottság információs és kulturális központja a budapesti Millenáris Parkban. Az európai kultúra házaként
 tájékoztat, szórakoztat, közösségi térként beszélgetéseknek ad teret, embereket hoz össze európai témákhoz és kultúrákhoz kapcsolódóan.


Olvasd el többi
 bejegyzésünk, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket a Facebookon és gyere el ingyenes programjainkra!

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr3913867452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása