Boldog karácsonyt! from Európa Pont on Vimeo.

 cover_kar_zart.PNG

 

Az adventi kalendárium utolsó ablaka is kinyílt... Boldog karácsonyt és szép ünnepet kívánunk nektek és tesszük ezt az EU valamennyi hivatalos nyelvén:


Boldog Karácsonyt! Buon Natale! Merry Christmas! Feliz Navidad! Glædelig Jul! Joyeux Noël! Fröhliche Weihnachten! Wesołych Świąt! Priecīgus Ziemassvētkus! Hyvää joulua! Честита Коледа! Feliz Natal! Linksmu Kaledu! Crăciun fericit! God Jul! Il-Milied It-Tajjeb! Sretan Božić! Vesel Božič! Veselé Vánoce! Veselé Vianoce! Nollaig Shona duit! Vrolijk Kerstfeest! Rõõmsaid Jõulupühi! Καλά Χριστούγεννα!

2015-ös adventi kalendáriumunk nemzeti karácsonyi szokásokat rejtó ablakait
Instagram oldalunkon nyithatjátok fel: instagram.com/europapont

0 Vissza

panpepato_at_a_shop_in_san_gimignano.jpgIdén karácsonyra is ajánlunk valamit, amivel megtörhetitek a karácsonyi desszertek bejgli / mézeskalács / püspökkenyér hegemóniáját. EUR-Lexes sorozatunkban most egy ferrarai édességet, a fűszeres-csokis olasz gyümölcskenyér-féleséget, a Pampepato (néhol Pampapato vagy Panpepato) di Ferrarát mutatjuk be nektek, melyet éppen ebben a hónapban vett fel az EU az eredetvédett finomságok közé. Receptjét a többi hagyományos élelmiszerrel együtt megtaláljátok az EU folyamatosan frissülő DOOR adatbázisában.

0 Vissza

jb2.pngAz internetnek van egy sötét oldala, ahol mindenféle törvénytelen, erkölcstelen vagy titkos dologra rábukkanhatunk – a pornográfiától a legtisztább kokainok dealerein át a mindenféle radikális politikai mozgalmak anyagáig. Ez a net kitermeli a maga rendszerét és szabályait, de a legtöbbek előtt rejtve marad – Jamie Bartlett kutató szerint a közeljövőben nem kizárt, hogy ez a turbulens, sötét háló mindannyiunk életét befolyásolja majd.

1 Vissza
süti beállítások módosítása