eu_souvenirs-05.png
Lassan véget ér a vakáció – aki valamelyik európai országba utazott kikapcsolódni, biztosan ismeri a megfelelő kisajándék megtalálásának programját. Ilyenkor hajtjuk a kis ajándékboltokat, hogy valami autentikus helyi tárggyal vagy finomsággal térhessünk haza, aminek örülnek majd az otthonmaradottak, vagy felidézi bennünk a vakációt, amikor a polcon megpillantjuk. Nem egyszerű ez a hajsza: az ajándékboltok tele vannak bóvlikkal, helyben készült, csak arra a helyre jellemző szuvenírt nehéz találni. Mi most ehhez az ajándékdilemmához készítettünk egy tablót, összeválogatva néhány európai ország jellegzetes szuvenírjét. A lista persze nem kizárólagos, lehet ezeknél sokkal eredetibb vagy karakteresebb ajándékokat találni. Ti milyen jellegzetes európai szuvenírt vettetek már, kaptatok vagy ajánlanátok országokból? Elő az ötletekkel, hadd egészítsük ki a listát! :-)

0 Vissza

mero.PNG

A hosszú nyári pihenés után szeptemberben újult erővel és változatlanul sokszínű programokkal várunk benneteket. E havi fókusztémánk az innovatív és tudásalapú Európa – mindaz, ami képessé teszi öreg kontinensünket arra, hogy megállja a helyét az egyre digitalizálódó világ globális versenyében. Ebben a folyamatban kulcsszereplők a fiatalok: olyan innovatív ötletekre és oktatási módszerekre van szükség, amelyek segítségével Európa fiataljai képesek a kor vívmányait megfelelően kiaknázni és saját boldogulásuk javára felhasználni. A digitális írástudás, az oktatási szemlélet változása, az élethosszig tartó tanulás mind kulcsfontosságú ahhoz, hogy Európa a világ élvonalában legyen a tudományos teljesítmények, kutatás-fejlesztés tekintetében. Szeptemberben ezért olyan módszereket, programokat, kezdeményezéseket mutatunk be, amelyek segítenek felkészülni a fiatal európai generációnak az új kihívásokra.

0 Vissza

eiffel-tower-3349075_960_720.jpgA nyár a vakáció, a nagyobb utazások időszaka. Ilyenkor, aki teheti valamilyen nyugis hely, mondjuk vízpart felé veszi az irányt akár belföldön, akár külföldön. De sokan ilyenkor indulnak nagyobb felfedezőútra, és célba veszik Európa valamelyik híres – történelmi, művészeti, szórakoztató vagy épp szakrális – látványosságát. Vajon mely helyszínek a legnépszerűbbek Európában? Ennek jártunk most utána – az eredményeket az alábbi infografikán (nagyobb méretben a kép tetejére kattintva, vagy itt) láthatjátok.

top_latvanyossag_eu.png

Törekedtünk a pontosságra, de a lista nem tekinthető hivatalosnak. Az egyes látványosságok adatait nagyon nehéz összehasonlítani, hiszen sok esetben ezek (kötelezően megváltandó jegyek hiányában) csak becsléseken alapszanak, amelyeket az üzemeltetők különböző időközönként ismertetnek. Ahol elérhető volt, mindenhol a legfrissebb hivatalos adatokat vettük alapul.

A lista alapjául a Travel and Leisure magazin gyűjtése szolgált, a legfrissebb adatok forrásai: az Olasz Turisztikai Hivatal, a Notre Dame, a Disneyland Paris, a francia külügyminisztérium hivatalos oldalai.

Coverkép: a Bizottság infografikájának felhasználásával

süti beállítások módosítása