sziget12.jpgBár a Millenárison most egy időre nem találkozhattok velünk, azért a fesztiválszezonban sem maradtok uniós témájú programok nélkül. Egy csokor ilyen – az EU nemzetközi szerepvállalásával és fejlesztéspolitikájával kapcsolatos – programról már írtunk, most a fesztiválos vonalon haladva ajánlunk egy kis európai tartalmat.

Ahogy az elmúlt években, idén sem hiányozhatunk a Szigetről. A Civil Sziget mellett, az EU Meeting Point helyszínén az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európa Pont, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség, az Enterprise Europe Network, valamint a HAND szövetség és a DemNet munkatársaival várunk benneteket. Az európai találkozóhely kiemelt témája itt is a nemzetközi fejlesztéspolitika lesz. Különféle társasjátékokkal és kvízekkel készülünk, hogy megmutassuk, milyen fontos szerepe van az EU-nak a fejlesztési együttműködésekben globális szinten, azt, hogy mit tesz az EU az egyenlőtlenség felszámolása, az élelmezés és a legszegényebb világrégiók felzárkóztatása érdekében. A Hand Szövetség interaktív társasjátékában például egy-egy hányattatott sorsú ember személyes történetén keresztül kaphattok bepillantást a fejlődő országok legégetőbb problémáiba, a DemNet óriás társasjátéka hasonlóképpen a Földön létező egyenlőtlenségekre világít rá. A szervezet „tax justice totó”-ja pedig a nemzetközi fejlesztés finanszírozásának alternatív módjaira hívja fel a figyelmet, miközben a méltányos adózás, a globális szolidaritás, egyéni felelősség és lehetőségek kérdéseit is felveti.

A helyszínen több EP-képviselővel is találkozhattok majd a hét folyamán, az Enterprise Europe Network jóvoltából pedig tesztelhetitek, mennyit tudtok a KKV-k piacra lépési lehetőségeiről, vagy az innovatív megoldások világáról. Sőt, a szervezet tanácsadói akár helyben is tudnak segíteni a külpiaci megjelenéssel, az elérhető finanszírozási forrásokkal kapcsolatban, emellett a startupok világáról is érdekes dolgokat tudhattok meg.

Ha tartalmas és hasznos időtöltésre vágytok a bulik előtt, érdemes benézni hozzánk. 20-as számmal keressétek az EU Meeting Pointot! Minden nap 12 és 20 óra között várunk benneteket a Szigeten! :-)

Képek forrása: sziget.hu

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr717650922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása