szig2.jpgA Sziget fesztivált senkinek nem kell bemutatni: mi is többször írtunk már róla, akár színes programkínálata, akár európai elismerései miatt. Nem kell már sokat aludni, és újra indul Európa egyik legnagyobb bulija! :-) Idén augusztus 5. és 12. között vár mindenkit a Hajógyári-sziget, lehet kezdeni tanulmányozni a fellépők listáját, és mindenképpen érdemes előre átböngészni a vadonatúj térképet, mert ebben az évben is sok korábbi színpad vagy helyszín került új helyre.

A Sziget nemcsak a koncertek és bulik ideiglenes fővárosa, jóval több ennél, ahova nemcsak az esti programok, de a délutáni előadások / beszélgetések vagy akár a szórakoztató információszerzés miatt is érdemes kilátogatni. A civil sziget mára fogalom lett, ahol rengeteg non-profit szervezet tevékenységével ismerkedhettek meg. Emellett jó pár éve külön európai uniós szekció is vár titeket, itt az Európa Pont nyári szünete alatt is találkozhattok velünk. A European Meeting Pointban az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája, a Külügyminisztérium, a Europe Direct Irodák és az EURES munkatársaival várunk benneteket EU-val kapcsolatos programjainkkal.

Egy kis ízelítő, hogy mi mindenről tájékozódhatsz kollégáinknál: Milyen jogok illetnek meg uniós polgárként? Milyen tanulási és ösztöndíjlehetőségeket nyújt az Unió? Milyen teendőid vannak, ha egy másik tagállamban vállalsz munkát? Milyen szociális jogok illetnek meg? Milyen utasjogaid vannak, ha Európában utazol? Látogass el a helyszínünkre, tudj meg többet a Polgárok európai éve kampányról, annak programjairól és célkitűzéseiről, találkozz európai parlamenti képviselőkkel, s ha kitöltesz egy EU-kvízt, ajándékot kapsz!

A bulik előtt feltétlenül nézzetek be hozzánk – a sárga szektor szélén, 12-es számmal keressétek a European Meeting Pointot, a fesztiválon szerdától minden nap 12 és 20 óra között várunk benneteket! :-)

0 Vissza
süti beállítások módosítása