Bár az időjárás mostanában inkább kora tavasziasnak tűnik, a nyár mégis feltartóztathatatlanul közeledik, a júniusi tavasz ellenére nyakunkon a nyári szünet. Valószínűleg – legalább már gondolatban – mindenki tervezgeti, merre veszi az irányt majd a nyáron (esetleg Európa mely gyönyörű vidékére látogat el). Mi is készülünk a nyári szünetre, amely után új témákkal és programokkal várunk majd mindenkit újra szeptemberben.

besh.jpgAddig viszont még szeretnénk veletek és egy hatalmas bulival elbúcsúztatni az évadot – van ugyanis mit ünnepelnünk. Az elmúlt évadban (szeptembertől mostanáig) több mint 50 különböző programmal vártunk benneteket, amelyek szinte mindegyikén teltháznak örülhettünk. Az évad során koncertek, kiállítások, kerekasztal-beszélgetések, izgalmas filmek segítségével igyekeztünk Európa és az európai országok kincseit elhozni nektek. Rengetegen követtétek kiruccanásainkat a kontinens gyönyörű városaiba Kassától Marseille-ig, több tucat kortárs európai íróval találkozhattatok nálunk, és nincs olyan uniós ország amelynek legalább egy képviselője ne jelent volna meg előadóként valamelyik programunkon. Az Európa Pontban megrendezett programjainkon idén összesen csaknem háromezren fordultatok meg, az Európa-naphoz kapcsolódó május eleji fesztiválunkra, az Erzsébet térre pedig közel 14 ezren látogattatok el. Mindemellett az Európa Pontban működő tájékoztató szolgálatunk összesen több mint ezer személyesen feltett és e-mailben érkezett EU-val kapcsolatos kérdést válaszolt meg, Facebook-os oldalunkat pedig már több mint 4200-an követitek.

A nyári szünet előtt, június 7-én pénteken szeretettel várunk benneteket évadzáró bulinkon. Az est első felében megnézhetitek a Szlovén Nagykövetséggel közösen szervezett, „Te látsz engem, én látlak téged – kulturális sokféleség roma szemmel" című fotókiállítást, amely a különböző nemzetiségek kölcsönös megértését kívánja elősegíteni. A képek szlovéniai roma gyerekek szemszögéből láttatják a romákat és a nem-romákat. Ezt követően zene és tánc: az évadzáró bulinkhoz a talpalávalót a Besh o DroM adja – aki egyszer hallotta őket, valószínűleg nem felejti el zenéjüket. A zenekar több mint tíz éve játszik izgalmas fúziós világzenét, amelyben különböző kelet-európai és balkáni kultúrákból kiemelt népzenei elemek ötvözete találkozik saját dallam- és ritmusvilágukkal.

Velük kívánunk nektek kellemes nyári szünetet – szeptemberben ismét várunk benneteket! :-)

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr795345233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása