Ahogy korábbi, a programot is ismertető bejegyzésünkben írtuk, az EU legnépszerűbb ifjúságot célzó mobilitási programja, az Erasmus idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Ez alatt a 25 év alatt – uniós tagságunk előtt, és azóta – több mint harmincezer magyar fiatal élt már a lehetőséggel, és töltött el egy-két szemesztert felsőoktatási hallgatóként egy másik tagország főiskoláján vagy egyetemén.



people-2557396_960_720.jpgAz Erasmus élményét egyetlen résztvevő nem felejti el, mindenki örömmel emlékszik vissza az „erasmusos bulikra”, a sok új külföldi barátra, és arra a tudásra, amelyet egy másik országban, a programnak köszönhetően szerzett. Ehhez kapcsolódóan a programot hazánkban koordináló szervezet, a Tempus beszélgetés-sorozatot szervez Erasmus Szabadegyetem címmel, ahol korábbi Erasmus ösztöndíjasok mesélnek erasmusos emlékeikről, arról, hogy mi az, amit a programtól kaptak, illetve mi lett belőlük azóta, mit értek el szakmájukban.

Az aktuális előadás vendégei nagyon különböző, de annál izgalmasabb területekről jönnek: az áprilisi beszélgetés fókuszában Bakos Piroska televíziós műsorvezető révén a magyar EU-elnökség kulisszatitkai, Haidegger Tamás egészségügyi mérnök jóvoltából a sebészeti robotok, valamint Orosz Gábor pszichológus szakterülete alapján a versengés és csalás lesz.

Egy kis betekintés az e havi három vendég munkájába:

Bakos Piroska:



Haidegger Tamás:
 

 


Orosz Gábor:


 
Az áprilisi Erasmus Szabadegyetem helyszíne és időpontja:
Kossuth Klub, Budapest, VIII. Múzeum u. 7., 2012. április 17. (kedd), 18:00, a belépés díjtalan. További információ és regisztráció az esemény Facebook oldalán és a  www.erasmusszabadegyetem.hu oldalon.

Az előadássorozat folytatódik, minden hónap harmadik keddjén a Kossuth Klubban.

0 Vissza

A bejegyzés trackback címe:

https://europapont.blog.hu/api/trackback/id/tr164454019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása